Telefonisch werk

De hoofdtaak in een callcenter is het callcenter werk dat verricht wordt door een callagent.

Het callcenter werk kan verschillen tussen inkomende en uitgaande calls. Telefonisch werk is een vak apart en vereist een hoop competenties. Het is belangrijk om goed te luisteren naar de klant om eventuele problemen op te lossen of om aan een klant een product of dienst te verkopen. Voor het telefonische werk worden er verschillende belbestanden opgekocht bij bedrijven. Dit kunnen bedrijven zijn die enquêtes afnemen maar bijvoorbeeld ook bedrijven waar je contactformulieren kunt invullen omdat je meer informatie wilt hebben.

Callcenter werk

Binnen de contact center branche is het erg belangrijk dat je commercieel bent ingesteld.

De contactmomenten met een klant zijn heel erg belangrijk daarom moeten deze zo goed mogelijk benut worden. Bij elke gesprek dat er gevoerd wordt is het belangrijk dat er een verkoopsignaal wordt opgepikt om producten of diensten te verkopen. Dit noemen we ook wel outbound gesprekken.

Servicegericht callcenter werk

Het draait binnen een callcenter niet alleen maar om verkoop van producten of diensten. Servicegericht werk is ook heel erg belangrijk voor een callcenter, het kan zijn dat klanten de juiste producten of diensten al hebben maar er vragen over hebben. Dan is het belangrijk dat de callagent zich niet gelijk richt op de sales maar eerst goed nagaat wat precies de behoeftes zijn van de klant.