Klantenservice

Wat is klantenservice nu eigenlijk? Klantenservice kan verwijzen naar twee verschillende zaken namelijk een bedrijfsproces en een afdeling van een organisatie. Klantenservice is het contact aangaan met een (potentiële klant), maar het is ook een afdeling waar medewerkers zich vaak op dit contact richten. In beide gevallen gaat het om het onderhouden van de relatie met de klant. Klantenservice is het ten uitvoer brengen van bedrijfsfuncties, maar klantenservice is ook een emotionele band leggen met de klant.

Het doel van klantenservice

Wat is het doel van klantenservice? Als jij als klantenservice medewerker de klant op een dienstverlenende en servicegericht wijze helpt krijgt de klant een positief beeld van de klantenservice afdeling van het bedrijf. Een goede klantenservice zorgt ervoor dat de klant aan het bedrijf wordt gebonden. Een positieve merkbeleving is wat het bedrijf natuurlijk uiteindelijk wil bereiken. De klantenservice medewerker is een belangrijke tool om dit te bereiken!

De klantenservice medewerker

In de functie van klantenservice medewerker verleen je service, je verzorgt op een dienstverlenende en servicegerichte wijze het klantcontact.

Als klantenservice medewerker krijg je te maken met klanten die bellen met vragen, klachten, voor het verkrijgen van informatie of voor het maken van reserveringen, dus zij vragen om een stukje service. Klantenservice zorgt voor een meerwaarde die een bedrijf een klant bij uitstek kan bieden.

Communiceren met de klant met verschillende communicatiemiddelen

De verschillende communicatiemiddelen die door een klantenservice medewerker worden gebruikt om het contact met de klant te onderhouden zijn voornamelijk; telefonie, sms, chat en e-mail. Als klantenservice medewerker verricht je inbound werkzaamheden. Inbound betekent  inkomend telefoonverkeer. Met andere woorden: de klant belt naar ons.