Carrièreverhalen

Op deze pagina willen wij jullie laten zien wat werken in een callcenter inhoudt. Hoe ziet een dag eruit van een callcenteragent?

CV van Eric

 

Project: Simyo

Werkzaam als: Supervisor

Afdeling: Klantenservice inbound

Werkzaam sinds: 2013

afan

“Als je samen geniet, kun je harder lachen!”

Even voorstellen.

Mijn naam is Eric, ik ben (bijna) 40 en gelukkig getrouwd. Ik werk met veel plezier als supervisor voor opdrachtgever Simyo. In de afgelopen 15 jaar ben ik bijna altijd werkzaam geweest in de callcenter branche. Ik heb gewerkt als callcenter agent, senior callcenter agent, coach en supervisor. Tussendoor ben ik nog werkzaam geweest in de uitzendbranche als recruiter en trainer, maar mijn hart ligt toch echt bij het callcenter.

Hoe ziet mijn dag eruit?

De dag begint met een kop koffie en het maken van een duidelijk overzicht voor mijn team vanuit de diverse rapportages. Daarna neem ik samen met mijn collega supervisors en de afdelingsmanager de dag van gisteren en vandaag door. Wat is er goed gegaan? Waar hebben we iets van kunnen leren? Waar is het misgegaan en hoe hadden we dit kunnen voorkomen? We bespreken ook wat we van de huidige dag verwachten.

Na de dagstart bestaat de rest van de dag uit coachen en begeleiden van mijn team, sparren met mijn collega supervisors over hoe we de afdeling nog beter kunnen maken en nog meer kunnen voldoen aan de wensen van de opdrachtgever. Verder zijn we continu bezig om te zorgen voor een hoge medewerkertevredenheid.

Wat zijn de voordelen van werken in een callcenter?

Wat ik een voordeel vind van werken in een callcenter is de diversiteit aan mensen waar je mee te maken krijgt. Ik heb het niet alleen over de klanten die bellen, mailen, chatten en tweeten, maar ook over mijn team. Een andere reden dat ik met plezier naar mijn werk ga is de uitdaging om, van een afdeling met callcenter agents met allen een eigen karakter, een vrolijke en optimaal functionerende afdeling te maken. Je raakt elke dag geïnspireerd met nieuwe ideeën.

CV van Afan

 

Project: KPN

Werkzaam als: Callagent

Afdeling: Verkoop en Informatie

Werkzaam sinds: 2011

afan

Mijn baan is een leuke baan onder goede omstandigheden en vooral blijvend motiverend met het oog op de toekomst.

Even voorstellen.

Mijn naam is Afan en ik ben werkzaam binnen een callcenter sinds begin 2011. Ik werk op een project van KPN, als callagent van de afdeling Verkoop en Informatie.

Hoe ziet mijn dag eruit?

Mijn dag begint om 9 uur, waarmee de eerste calls al binnen stromen met vragen van de consumenten. Tussen al het werken door, hebben mijn collega’s en ik ook lol en plezier op de werkvloer en dat maakt het werken nog leuker en aangenamer.
Het leuke aan werken binnen een callcenter, is dat je onder comfortabele en goede omstandigheden werkt. Er is geen sprake van druk en stress. De ervaring en al het leerwerk wat een callcenter met zich meebrengt maakt het werken nog leuker en uitdagender.

Wat zijn de voordelen van werken in een callcenter?

  • Flexibiliteit
  • Work from home
  • Toekomstperspectieven zijn goed
  • Doorgroeimogelijkheden
  • Je leert ontzettend veel van het werk
  • Je wordt prima begeleid, gecoacht en op weg geholpen
  • Goede resultaten boeken wordt altijd gewaardeerd en beloond